“Присяжні ще не вирішили”. Трас відмовилася відповідати, чи є Макрон другом або ворогом.

by admin

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, яка бореться за посаду прем’єр-міністра, відмовилася відповідати на запитання про те, чи є президент Франції Емманюель Макрон другом чи ворогом. Про це вона заявила під час дебатів зі своїм конкурентом Ріші Сунаком, цитує її ВВС.

На дебатах Трас запитали, ким є Макрон для Великобританії — друга чи ворога, на що вона відповіла, що “присяжні ще не винесли рішення”.

Вона зазначила, що судитиме Макрона “у справах, а не за словами”. Зазначається, що заява Трас зала зустріла гучними оплесками. Ріші Сунак у відповідь на запитання заявив, що Макрон є другом Великої Британії.

Трас розкритикувала після такої заяви, як з боку однопартійців-консерваторів, так і з боку опозиціонерів-лейбористів. Девід Леммі з лейбористської партії звинуватив її в “сумній недалекоглядності”, заявивши, що Трасс образила “одного з найближчих союзників Британії”.

Колишній міністр від консерваторів Гевін Барвелл сказав, що “можна було подумати, що міністр закордонних справ знала, що ми у військовому союзі з Францією”.

Інший колишній міністр-консерватор Девід Гаук зазначив, що “є гра на галерею, а потім ви дозволяєте забобонам галереї запаморочити вам голову, особливо коли зараз один із найгірших часів, щоб намагатися розділити Захід”.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.