Росія приставила пістолет до голови України, так складно досягти прогресу – Блінкен

by admin

Добитися прогресу в переговорах США та Росії буде складно, оскільки зараз РФ “приставила пістолет до голови України”. Про це напередодні американсько-російських переговорів у Женеві заявив в інтерв’ю ABC News держсекретар США Ентоні Блінкен.

На його думку, цього тижня, на якому відбудуться переговори РФ із Заходом, навряд чи будуть прориви. За його словами, Росія озвучить свої занепокоєння, а її візаві – свої.

“Дуже складно уявити, що це (прогрес. – Ред.) відбувається, коли продовжується ескалація, коли Росія приставила пістолет до голови України, зібрала 100 000 солдатів біля її кордонів з можливістю подвоїти це число в дуже короткий термін”, – сказав глава Держдепу.

За його словами, середовище для реального прогресу та вирішення занепокоєння сторін з’явиться, якщо буде видно деескалацію та зниження напруженості.

Блінкен також написав у Twitter, що у ситуації навколо України є два шляхи. Перший – діалог та дипломатія для запобігання конфронтації. Другий – конфронтація та масштабні наслідки для Росії, якщо вона знову почне агресію.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.