Росія використовує для ударів по Україні винищувачі Су-57 — фото супутникове аеродрому

by admin

Російські окупанти використовують для ударів по Україні найсучасніший винищувач Су-57. Про це повідомили у зведенні розвідки Великобританії.

Розвідники заявляють, що як мінімум із червня 2022 року росіяни майже напевно використали Су-57 для ударів по Україні — він є найсучаснішим надзвуковим бойовим реактивним літаком п’ятого покоління в РФ і використовує технології малопомітності та передову авіоніку.

Зазначається, що використання літака, ймовірно, обмежувалося прольотом над територією Росії та запуском ракет великої дальності “повітря-земля” або “повітря-повітря” Україною.

Британці пишуть, що на останніх супутникових знімках можна побачити, як п’ять Су-57 стоять на авіабазі в Ахтубінську Астраханської області — там розташований 929-й льотно-випробувальний центр, який є єдиною відомою базою для цих винищувачів. 

Росіяни не хочуть втрачати Су-57, оскільки, найімовірніше, віддають пріоритет уникнення шкоди своєї репутації, компрометації технологій та зниження експортних перспектив, заявили у Міноборони Британії. 

“Це симптом того, що Росія, як і раніше, не схильна до ризику і використовує свої військово-повітряні сили у війні”, – сказано в повідомленні.

Аналіз цього супутникового знімку від 25 грудня 2022 року, проведений військовою розвідкою, виявив п’ять багатоцільових літаків Су-57 на аеродромі Ахтубінськ.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.