“Снаряди закінчаться за дні у разі війни з РФ”. НАТО хоче збільшити запаси боєприпасів

by admin

НАТО хоче закликати країни-члени Альянсу збільшити запаси боєприпасів, зокрема через війну РФ проти України. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на високопоставлених представників організації.

Очікується, що НАТО попросить членів збільшити виснажені війною Росії проти України запаси боєприпасів, оскільки союзники намагаються поставити Збройним Силам України озброєння.

Ще до початку великої війни в Україні багато країн НАТО не змогли виконати завдання Альянсу щодо накопичення запасів, оскільки офіційні особи вважали, що війни на виснаження з великомасштабними артилерійськими боями залишилися в минулому.

Зазначається, що темпи постачання боєприпасів в Україну, де ЗСУ щодня випускають до 10 000 артилерійських снарядів, виснажили запаси НАТО і оголили проломи в ефективності, швидкості та роботі ланцюжків постачання. 

“Якби Європі довелося воювати з Росією, деякі країни закінчили б боєприпаси за лічені дні”, — заявив один з європейських дипломатів.

За словами неназваного чиновника НАТО, Альянс щойно завершив позачергове обстеження запасів боєприпасів, що залишилися.

“Ті цілі з боєприпасів, які ми ставили, а кожен союзник має конкретну мету, здебільшого до війни в Україні не виконували. Тепер запаси стали ще меншими через війну в Україні, що робить ймовірним підвищення цільового рівня запасів боєприпасів своїх членів “, – сказав чиновник.

Представник Альянсу заявив, що запас боєприпасів не збільшиться протягом наступного року, а будь-які додаткові запаси будуть надіслані в Україну. 

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.