США можуть приєднатися до врегулювання конфлікту на Донбасі – чого чекати Україні

by admin

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон проведе консультації з Києвом щодо Мінських угод, за підсумками яких буде прийнято рішення про підключення Америки до врегулювання конфлікту на Донбасі.

Єдиний документ про Донбас

Як заявила Нуланд, сьогодні Мінські угоди – це єдиний документ для розв’язання конфлікту на Донбасі. “Мінські угоди є єдиним письмовим документом, який ми маємо” , – підкреслила вона.

У той же час, з точки зору міжнародно-правового договору, законність Мінських угод викликає сумніви. Адже, вони не були легітимізовані ні Верховною Радою України, ні Держдумою РФ. Про це, зокрема, заявляв віце-прем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков . За його словами, Україна могла б вийти з угод хоча б тому, що закінчився їх термін дії .

“Останні дати, там записані, це 2015 рік. Тобто, умовно кажучи, 31 грудня 2015 року” Мінськ “завершено. Але, з огляду на те, що Радою безпеки ООН були прийняті Мінські угоди і підтриманий цей процес, з огляду на те, що Мінськ вважається дитиною “нормандського формату”, на сьогоднішній день ми все одно поки залишаємося прихильниками спробувати все можливе для того, щоб завершити війну, використовуючи “Мінськ”, як майданчик “, – сказав Рєзніков.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.