Стефанчук може піти з посади спікера Верховної Ради: стало відомо, куди планує працевлаштуватися

by admin

Посада голови Конституційного Суду стане вакантною після 29 травня.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук може очолити в майбутньому Конституційний Суд. Наприкінці минулого місяця президент Володимир Зеленський запустив роботу конкурсної комісії для відбору кандидатури на посаду.

Як зазначається, протягом місяця охочі отримати посаду в Конституційному Суді – юристи, судді, викладачі-правники та представники правоохоронних органів – мають змогу подати свою кандидатуру на конкурс і перевірити власні сили.

Сама ж посада голови Конституційного Суду стане вакантною після 29 травня цього року. Наразі ж обов’язки голови виконує Сергій Головатий. 29 травня йому виповниться 70 років і його повноваження будуть автоматично складені.

“Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розглядає варіант переходу на посаду голови Конституційного Суду. І саме нині відкривається вікно можливостей для реалізації цього задуму”, – розповіли виданню кілька високопоставлених співрозмовників з різних владних інституцій.

Водночас нардеп Федір Веніславський, який раніше був представником президента в КС, описує Стефанчука як креативну людину з думками та ідеями високого рівня.

“Хоча він і не фахівець у галузі конституційного права, а спеціаліст у галузі цивільного права, його пізнання, думки і креативні ідеї щодо розуміння конституційно-правової матерії – на дуже високому рівні. Якщо він ухвалить рішення і пройде всі процедури, а дорадча група експертів рекомендує президенту і він його призначить, тоді це буде один із найпотужніших суддів Конституційного суду”, – вважає експредставник президента в Конституційному Суді.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.