У Білому домі пішли від прямої відповіді щодо “ні” Байдена по винищувачах F-16 для України

by admin

Офіційний представник ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу вирішив оминути питання про те, чому президент США Джо Байден сказав учора “ні” можливості відправки Україні винищувачів F-16. Коли його запитали щодо цього, речник совнацбезу Білого дому заявив, що США зараз дають ЗСУ достатньо озброєнь і без авіації, пише CNN .

“Що я можу вам сказати, так це те, що найближчими тижнями і місяцями буде відправлено багато коштів, і вони будуть відправлені найближчими тижнями і місяцями”, – підкреслив Кірбі.

Як він пояснив далі, це будуть саме ті види озброєнь, які, як очікують у Вашингтоні, будуть корисні для українців у бойових діях взимку, а також навесні.

Кірбі сказав, що, на його думку, рішення про відправку танків Abrams прийнято “не надто пізно”, навіть на тлі повідомлень про локальні успіхи Росії у боях на сході України.

“Рішення щодо танків — і не лише США, а й німців, а до цього британців, — справді було розроблено, щоб допомогти Україні вести бойові дії, які, як ми думаємо, будуть із приходом весни. Це один із тих випадків, коли ми намагаємося спрогнозувати потреби, які будуть потрібні Україні, коли погода покращиться, і ми очікуємо, що тоді росіяни спробують перейти у наступ”, – сказав представник Білого дому.

Адміністрація США поки що проти постачання як ракет ATACMS з дальністю поразки до 300 км, так і бойової авіації. Україна давно й наполегливо просить про ці типи озброєнь.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.