У Білорусі за два дні до війни запевняли, що нападу з їхньої території не буде – Данилов

by admin

За кілька днів до повномасштабного вторгнення РФ міністр оборони України Олексій Резніков спілкувався з главою Міноборони Білорусі Віктором Хреніним, і той запевняв, що з території Білорусі нападу на Україну нібито не буде. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв’ю Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, чому російські окупанти з боку Білорусі дуже швидко просунулися майже до передмістя Києва, Данилов сказав: “Справді, ми вважали, що з території Білорусі не буде того нападу, який, на жаль, стався. Більше того, за два дні до війни наш міністр оборони спілкувався з міністром оборони Білорусі. І вони запевняли, що в жодному разі цього не станеться.

Також, за словами Данилова, за день до повномасштабного вторгнення глава ДПСУ спілкувався з головним прикордонником Білорусі.

“Він каже: навіть не думайте собі, що ми братимемо в цьому участь, що з нашої території на вас хтось піде”, – розповів Данилов.

Він підкреслив, що окупанти пішли не лише з боку Білорусі, вони рушили по всьому кордону: у Харківській області, Сумській, Чернігівській, на Луганському напрямку та з Криму.

“Ви бачили ту кількість бронетехніки, кількість військ, яка рушила на нашу країну в перші дні? А якщо у нас усі роки розпродавали підприємства, які мали забезпечувати ракетами та іншою зброєю, то ці питання, у тому числі до держави та усьому суспільству.Нині звинувачувати прикордонників чи МВС, чи ще когось у тому, що вони когось пропустили?Ми взагалі про що говоримо?Я хочу, щоб ми з вами розуміли, що це війна.І підготуватися до будь-якої війни – дуже складне завдання. Ніхто не знає, за якими воно піде сценаріям. Тут дуже багато залежить від множинності факторів”, – сказав Данилов

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.