У Варшаві відбудуться міжурядові консультації за участю Шмигаля й Туска

by admin

У Варшаві в четвер, 28 березня, відбудуться українсько-польські міжурядові консультації на рівні прем’єр-міністрів обох країн Дениса Шмигаля і Дональда Туска.

Сторони обговорюватимуть оборонну підтримку України, ситуацію з експортом української агропродукції на європейський ринок, розблокування спільного кордону, який вже кілька місяців блокується різними групами польських протестувальників, передає кореспондент Укрінформу.

Планом консультацій передбачається безпосередня зустріч прем’єрів Шмигаля і Туска, а згодом пленарна сесія української та польської делегацій. Після її завершення відбудеться заява глав обох урядів для ЗМІ.

У Варшаві Шмигаль також зустрінеться з маршалком Сенату РП Малгожатою Кідавою-Блонською.

У середу у Варшаві відбулися переговори міністрів сільського господарства України і Польщі Миколи Сольського і Чеслава Сєкєрського з представниками українських та польських організацій аграріїв. Перед цим польський міністр заявляв, що переговори з українською стороною є доволі складними.

Заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна нещодавно заявив, що Київ і Варшава мають підготувати протокол розбіжностей у справах, де погляди Києва і Варшави є різними.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск раніше підкреслював, що до зустрічі українського та польського урядів у Варшаві сторони мають ухвалити рішення, які задовільнять обидві сторони, зокрема в аграрній сфері.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.