Всесвітня рада церков після критики Зеленського вирішила надіслати делегацію до Кирила

by admin

Світова рада церков (ВСЦ) назвала вторгнення Росії в Україну “жахливим провалом дипломатії, відповідальності та дотримання міжнародного права” та засудила війну РФ проти України. Відповідна заява була опублікована після засідання центрального комітету Всесвітньої ради церков у Женеві 15-18 червня.

ВСЦ направить виконуючого обов’язки генсека протоієрея Іоанна Саука (Румунська Православна Церква) з делегацією до Києва та Москви, щоб зустрітися з керівництвом місцевих церков та “визначити, що сприяє миру і що необхідно, щоб закликати уряди до негайного припинення вогню та миру” .

Центральний комітет ради висловив “серйозні побоювання” щодо використання релігії для виправдання або підтримки війни, оскільки це “різко контрастує із християнським закликом бути миротворцями”. Необхідний свіжий та критичний аналіз християнської віри у її відношенні до політики, нації та націоналізму, заявили у ВРЦ. Вони також закликали українських і російських церковних діячів протистояти “тривалим смертям та руйнуванням”.

Війна з усіма її наслідками несумісна з самою природою і волею Бога для людства і суперечить основним християнським принципам, заявили в раді.

Центральний комітет ВРЦ закликав усі сторони у конфлікті поважати принципи міжнародного гуманітарного права, зокрема щодо захисту цивільного населення та цивільної інфраструктури, а також гуманного ставлення до військовополонених.

Також рада наполягла на необхідності обміну військовополоненими та тілами загиблих солдатів між двома сторонами.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.