Зеленський розширив Військовий кабінет РНБО: хто увійшов

by admin

Президент Володимир Зеленський розширив склад Військового кабінету Ради національної безпеки і оборони України, ввівши в нього віце-прем’єрів і заступники керівника Офісу президента і секретаря РНБО.

Відповідний указ № 289/2021 & опублікований на сайті Офісу президента.

“Внести до Положення про Військовому кабінеті Ради національної безпеки і оборони України, затверджене Указом Президента України від 12 березня 2015 року № 139, зміна”, – йдеться в документі.

Так, згідно з указом від 13 липня, до складу Військового кабінету РНБО тепер додатково увійдуть :

віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, віце-прем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості, заступник керівника Офісу президента , до відання якого віднесені питання національної безпеки і оборони, перші заступники секретаря Ради національної безпеки і оборони.

До складу Військового кабінету РНБО також входять прем’єр-міністр, міністр внутрішніх справ, міністр закордонних справ, міністр оборони, глава СБУ, начальник Генштабу Збройних сил, голова Держприкордонслужби, командувач Нацгвардією, глава Офісу президента, а також за згодою голова Верховної Ради .

Військовий кабінет – робочий орган РНБО, створений 18 лютого 2015 року, його основні завдання: визначення потреб в особовому складі, озброєнні, військовій техніці, матеріально-технічних, енергетичних, фінансових, інформаційних та інших ресурсах, а також потреб у військовій допомозі Україна від іноземних держав і міжнародних організацій.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.