Зеленський знайшов заміну Авакову. Що відомо про Дениса Монастирському

by admin

Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції “Слуга народу”, як раніше і писав і, запропонував кандидатуру Дениса Монастирського на посаду нового міністра.

На даний момент Денис Монастирський обіймає посаду голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Це його перша каденція в якості народного депутата. На парламентських виборах 2019 роки Денис Монастирський був обраний до парламенту за списком партії “Слуга народу”, № 19 в списку.

Місце народження, освіта

Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року в Хмельницькому.

Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права, а також Інститут держави і права ім. В. М. Корецького НАН України. Кандидат юридичних наук.

Кар’єра

Викладав в Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості і наукових експертиз.

2006 – співзасновник і член правління Подільського молодіжного культурного об’єднання “У майбутнє через культуру”; 2007 – юрист в компанії Hillmont Partners; 2009 – працював в Global Ties KC; 2015-2017 – займав посаду юриста в компанії ТОВ “Лігал Консалтинг”; 2015-2019 – експерт програми реформування правоохоронної і судової систем Українського інституту майбутнього (UIF).

В Верховної Ради VIII скликання працював помічником-консультантом на громадських засадах у народного депутата Антона Геращенко.

Був членом конкурсної комісії з відбору керівництва Державного бюро розслідувань за квотою Кабінету Міністрів України.

Член Головної Ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Наукова діяльність та публікації

Автор і співавтор 25 наукових публікацій, трьох навчальних посібників ( “Нормотворчість в юридичних клініках”, “Правознавство” і “Правове лист”), а також близько 70 законопроектів, поданих до Верховної Ради.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.