Ігор Жабченко: Гірник-Спорт навіть міг не стартувати Вирішили брати участь за два тижні до старту

by admin

У Першій лізі – несподіваний аутсайдер. Гірник-Спорт, який є старожилом змагань і входив свого часу в призери, нині грає напрочуд молодим складом, за останні роки підготувавши для клубів вищих дивізіонів понад десяток майстрів. Нинішня ситуація – закономірність чи випадковість?

Головний тренер Гірника-Спорт Ігор Жабченко проаналізував виступи своєї команди у першій частині сезону Першої ліги. Нагадаємо, що колектив із Горішніх Плавнів посів останнє місце у своїй групі.

«Це найпровальніша осіння частина сезону за весь період роботи в Гірнику-Спорт»

‐ Ігоре Валентиновичу, ваша команда набрала вісім очок і забила вісім голів. Це не той підсумок першої частини сезону, на який ви очікували?

‐ Для нас це дуже неоднозначний сезон. Якщо чесно, то ми навіть могли не стартувати, але за два тижні до початку чемпіонату керівництво клубу вирішило брати участь у змаганнях. Довелося за короткий проміжок часу буквально збирати нову команду, адже з попереднього сезону залишилися три-чотири футболісти.

Виявити себе змогли ті клуби, які зберегли свій склад після минулого чемпіонату. Саме ці чотири клуби змагатимуться у чемпіонському раунді за підвищення у класі. Вважаю, що результати є закономірними.

‐ Чого не вистачило команді, щоб конкурувати на рівних?

‐ Вважаю, що у нас було лише дві провальні ігри, а інші матчі грали гідно. Залишилися неприємні спогади від ігор з Кременем та ЛНЗ. За рівнем гри у більшості протистоянь не поступалися, але нам банально не щастило. До того ж, варто було краще реалізовувати свої моменти. Два тижні для підготовки дуже мало. Переноси матчів із Полтавою та Черніговом також зіграли з нами злий жарт. На жаль, це була найпровальніша осіння частина сезону за весь період роботи в Гірнику-Спорт.

‐ Як оціните новий формат змагань?

‐ Я б не проводив повноцінний чемпіонат, а просто організував змагання на кшталт Ліги чемпіонів. Можна було взяти команди з Першої та Другої ліг та поділити їх на четвірки. Думаю, що такий формат був би набагато цікавішим, адже підготовка не була однаковою у всіх командах. Кубкова система була б більш справедливою та привабливою.

“Можемо і не продовжити чемпіонат”

‐ Можете розповісти про плани на міжсезоння?

– Нині хлопці вже відпочивають. На базі зберемося наприкінці січня чи на початку лютого. Все залежить від нашого спонсора Ferrexpo. Якщо підприємство працюватиме, то братимемо участь у весняній частині сезону. Якщо будуть фінансові проблеми, то можемо не продовжити чемпіонату.

‐ Можливо, хтось хоче покинути команду? Розкажіть також про потенційних новачків?

‐ Залишив Гірник-Спорт Юрій Сеницький, з яким у нас була домовленість ще на початку сезону. Також більше не гравець нашого клубу Сергій Дворник. У Сологуба та Малаки завершилася орендна угода. Щодо посилення, то хочеться запрошувати до команди футболістів, які відповідають твоєму баченню футболу та зможуть посилити колектив. Однак, не завжди це вдається з огляду на фінансову ситуацію.

Відзначу, що з минулого складу Гірника-Спорт дев’ять футболістів грають в УПЛ. Якби ми змогли зберегти цей склад, то восени сезону мали б усі шанси завершити у топ-4. Йдеться про Понеділок, Твердохліб, Мільченко, Дмитрука, Паламар, Паламарчук, Кравчук і т.д. Завжди важко працювати, коли немає стабільності.

‐ Цей сезон відкрив багато нових імен. Наприклад, Гірський та Галата проявили себе з кращого боку і на двох забили 16 м’ячів?

‐ Галата мене не здивував, адже він ще в минулому дуже сильному чемпіонаті забивав. Що стосується Горного, то він своєю роботою заслужив на цей прогрес. Чудово, коли ми маємо такі молоді таланти. Зазначу, що і в нашій команді є гравці, які у майбутньому гратимуть в УПЛ.

‐ Що можете побажати вболівальникам Гірника-Спорт та всім українцям наприкінці 2022 року?

‐ Уболівальникам насамперед бажаю терпіння. Думаю, що Гірник-Спорт гратиме на високому рівні. Всім українцям бажаю якнайшвидше перемогти у цій війні проти загарбників. Вірю у ЗСУ та бажаю захисникам України сили, сил та здоров’я.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.