Жіноча тенісна асоціація скасувала всі турніри в Китаї через секс-скандал з Пен Шуай

by admin

Міжнародна жіноча тенісна асоціація (WTA) скасувала всі турніри в Китаї через секс-скандал із зіркою китайського тенісу Пен Шуай. Заява глави WTA Стіва Саймона опублікована 1 грудня на офіційному сайті асоціації.

“За повною підтримкою Ради директорів WTA, я оголошую про негайне призупинення всіх турнірів під егідою WTA в Китаї, включаючи Гонконг”, – сказано у заяві Саймона.

2 листопада китайська тенісистка Пен Шуай заявила в соцмережі Weibo про те, що її нібито примусив до сексу колишній віце-прем’єр Китаю Чжан Гаолі. Після цього вона надовго пропала з публічного простору, що викликало серйозні побоювання за її життя та безпеку, і вийшла на зв’язок з Міжнародним олімпійським комітетом лише 21 листопада.

Як сказано у заяві керівництва WTA, “керівництво Китаю, на жаль, не віднеслося досить серйозно до цього інциденту і не дало щодо нього задовільних роз’яснень”.

“Я не розумію, як я можу попросити наших спортсменок змагатися там, де Пен Шуай не дозволяють вільно спілкуватися і, схоже, чинять на неї тиск, щоб вона зняла висунуті звинувачення у сексуальному насильстві”, – йдеться у заяві Саймона.

Пен Шуай стала першою ракеткою світу в жіночому парному розряді в 2014 році. Вона двічі перемагала в турнірах Великого шолома (на Вімблдоні в 2013-му і відкритому чемпіонаті Франції в 2014-му) в парі з тайванської тенісисткою Зараз Пен Шуай 35 років, вона займає 193-те місце в жіночому парному розряді.

ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.