Як врятувати помідори від фітофторозу після затяжних дощів

by admin

Всі городники завжди чекають на дощ, але коли дощі йдуть потягом тижня чи двох, треба буде рятувати помідори від фітофторозу. Що робити з помідорами після дощів, читайте у подробицях.

Подробиці

В першу чергу підв’яжіть помідори, щоб не хилилися до землі. Підв’язані помідори краще провітрюються й освітлюються сонцем. Видаліть всі зайві пасинки й листя. Пасинкування потрібно, щоб була краща циркуляція повітря між кущами та,  щоб помідори швидше дозрівали.

Обірвіть нижнє листя й замульчуйте сіном грядку. Сінна паличка є природним ворогом фітофторозу. Якщо немає сіна, зробіть розчин, щоб покропити помідори. Візьміть оберемок сіна, залийте його водою й поставте настоятися, щоб з’явилася плівка на воді. Цю плівку зберіть, розчиніть у 1 л сироватки й покропіть кущі. Або 1 л перекислого кефіру розчинити у 10 л води й кропити таким розчином грядку з помідорами.

Якщо ви помітили ознаки фітофторозу на листі помідорів, тоді треба кропити бордоською сумішшю або дріжджовим розчином. У 10 л води треба розчинити 100 г свіжих дріжджів. Також розчин з молока та йоду дуже ефективний проти фітофторозу. 1 л молока, 20 крапель йоду розчинити у 10 л води.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.