Як правильно висушити петрушку на зиму: поради досвідчених господинь

by admin

Літо – пора заготовок на зиму. Якщо у вас вродила петрушка й ви хочете її засушити – дослухайтеся до порад досвідчених господинь.

Подробиці

Зрізану петрушку треба ретельно промити. Після цього викладіть її на паперовий рушник, нехай полежить протягом години, щоб просохла. Коли просохне, візьміть петрушку й позв’язуйте зелень у пучки.

Їх треба підвісити у сухому добре провітрюваному приміщенні. Сушити треба не менше 10 днів. Після цього петрушку треба подрібнити й скласти у скляну посудину з кришкою.

Також можна висушити зелень у духовці. Помиту петрушку треба подрібнити й викласти тонким шаром на деко, застелене пергаментом. Духову розігрійте до температури 50 градусів.

Сушити зелень треба протягом 5 годин, залежно від товщини шару. Дверцята духовки повинні бути прочиненими. Протягом цього часу петрушку треба декілька разів перевернути, щоб рівномірно просушилася.

Якщо у вас є дегідратор, то там можна висушити будь-яку зелень на спеціальному режимі гаджета або, виставивши температуру до 45 градусів вручну.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.