Який шкідник загрожує турецьким гвоздикам влітку

by admin

Яскрава турецька гвоздика. Вона легко вирощується, гарно цвіте та прикрашає клумбу різними кольорами. Неприємно, коли таку невибагливу квітку атакують шкідники. І один з них здатен повністю зіпсувати радість від турецької гвоздики.

Злісний шкідник

Таким є нематода. Кореневий шкідник, в результаті появи якого можна спостерігати деформовані стебла, листя. Рослина перестає рости, розвиватися та цвісти.

Проблема в тому, що з нематодою боротися майже неможливо. Вона і перезимовує прекрасно, і розмножується надто швидко. В цьому плані є один єдиний вихід — фізичне знищення заражених кущів гвоздики. Їх треба спалити поза межами ділянки.

Окрім видалення заражених екземплярів, потрібно провести дезінфекцію ґрунту. Один з дієвих методів — пролив ділянки окропом. Це найбільш екологічний метод.

Можна обробити інсектицидами та фунгіцидами, проте нематода буває стійка до них. Тож такі обробки потрібно буде повторювати з препаратами комплексної дії. Наприклад, «Актофіт». Його вносять на глибину 15-30 см до висаджування рослин за 1-3 дні.

З цього можна зробити висновок, що на наступний сезон потрібно проводити профілактику до висаджування розсади чи висівання насіння. Особливо це стосується ділянок, де були раніше помічені нематоди.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.