Як розмножити самшит живцями: поради досвідчених садівників

by admin

Самшит – це одна з найдавніших та найпопулярніших рослин, яку використовують у ландшафтному дизайні. Ці кущі дуже добре стригти, формувати з них “садові архітектури”. Ця рослина відноситься до вічнозелених, тому вона прикрашатиме ділянку в будь-яку пору року.

Подробиці

Самшит обов’язково треба стригти, щоб кущики були охайними. А під час стрижки кущів залишається багато обрізків. Це ідеальний варіант для розмноження самшиту, адже посадковий матеріал коштує дорого. А тут ви самі зможете розмножити кущі. Головне у цьому – правильно підібраний час живцювання.

Самшит стрижуть з квітня й по вересень, але для живцювання підійдуть гілочки, зрізані у червні чи липні. Такі живці встигнуть укорінитися й легко перенесуть зиму. Для вкорінення треба брати добре визрівші пагони. У нижній частині пагона можна надрізати борозенку уздовж. Після цього треба оголити гілочку, зрізавши все листя. Залишають по 3 листки на верхівці. Живці можна замочити в спеціальних стимуляторах для укорінення.

Треба вибрати правильний контейнер для живцювання, щоб вся оголена частина живця була занурена у ґрунт. Треба змішати дернову землю навпіл з піском й засипати в контейнер. Ця суміш повинна бути дуже легкою, щоб рослині було легко прорости. суміш повинна бути в міру зволоженою. Накрийте живці банками, зробіть їм парничок. Через 2 тижні живці пустять корінці, а вже через 40 днів вони повністю укореняться. Після цього скло можна зняти. Самшит готовий до висаджування у відкритий ґрунт.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.