Французький кондитер показав як потрібно робити Заварний крем! Тепер я знаю всі секрети та тонкощі приготування

by admin

Привіт друзі! Пропоную приготувати ідеальний французький заварний крем Патісьєр, щоб він був смачним, гладким та блискучим. Базовий заварний крем використовується як начинки для випічки, соусу, що становить для суфле, інших кремів і мусів, а так само, як самостійний крем і крем для тортів.

Інгредієнти:

середня густота (регулюється кількістю молока)

  • 300 г молоко
  • 60 г цукор
  • 3 жовтки (1 категорія) 55 г
  • 30 г кукурудзяний крохмаль
  • 30 г вершкове масло
  • 0,5 ч.л. ваніль або інший ароматизатор

Приготування:

Спочатку визначтеся з посудом та інструментами. Якщо ви готуєте крем на 300 г молока, то беріть літрову посудину. Бажано, щоб вона не була високою чи широкою. Вінчик теж не повинен бути маленьким чи надто великим.

Також протрібно підготувати якийсь широкий посуд у який ви переливатимете крем для швидкого охолодження. Можна застелити його харчовою плівкою. Цей посуд я поставлю в холодильник, можна навіть у морозильник.

Половину цукру я висипаю в каструлю і сюди наливаю молоко. Поставте каструлю на плиту і нагрійте молоко до дуже гарячого стану, практично до кипіння.

В інший посуд додати другу половину цукру. Сюди ж – кукурудзяний крохмаль. Цукор із крохмалем потрібно дуже ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Сюди ж додам яєчні жовтки і добре розмішую.

Коли молоко нагрілося акуратно, частинами влити його у жовтки. Добре розмішану масу поверніть назад у каструлю.

Варіть крем на невеликому вогні при постійно помішуючи. Коли крем почне густіти вогонь одразу ж зробіть мінімальний. Коли він дійде до кипіння, зачекайте 5-10 секунд і вимикайте.

Я додам половину ч.л. ванільного екстракту та вершкове масло.

Тут головне дотримуватись основних принципів.

Крем роблять або густішим, або рідкішим дивлячись для чого він робиться. Його можна використовувати для начинок, промазування коржів, як складову частину для інших кремів і мусів або як самостійний крем.

Дістаю з морозильника форму, яку підготувала та одразу ж перекладаю сюди крем.

Чим тонший шар тим краще, крем швидше охолоне. Його обов’язково потрібно закрити плівкою у контакт.

Коли крем охолоне він готовий. Якщо вам потрібно надати йому гладку текстуру, краще перемішати його міксером. Для начинки чи промазування коржів можна цього не робити.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.