Попелиця на буряках: народні методи боротьби зі шкідником

by admin

Попелиця – комаха-шкідник, яка харчується соком рослини. З буряків попелиця п’є сік як з листя, так і зі стебел. Тому буряки слабшають й погано розвиваються. Також комаха може переносити різні інфекції на рослину. Щоб не обробляти грядку хімічними засобами є багато ефективних народних методів, як боротися зі шкідником.

Подробиці

Мильний розчин. В 1 л води треба розчинити 200 г натертого господарського мила, натертого на великій тертці. Потім цю суміш вилийте у відро води й обробіть грядку з буряками.

Содовий розчин. Змішайте харчову соду, кухонну сіль, мило. Обробіть уражені шкідником рослини.

Спиртовий розчин. У 1 відрі води треба розчинити 50 мл нашатирного спирту та  додати 10 л води, 200 мл оцту, 100 г натертого господарського мила.

Настій з хріном. Подрібніть на м’ясорубці чи блендером 200 г хріну, поставте у закритому посуді на 3 доби, після цього процідіть, додайте будь-яке мило.

Розчин із золою. У воді треба розчинити 200 г деревної золи та  100 г будь-якого мила, ретельно розмішайте. Покропіть буряки.

Цибулевий настій. Залийте цибулиння водою, прокип’ятіть його 20 хвилин, поставте на 1 добу, після цього процідіть, додайте господарське мило. Така обробка не зашкодить здоров’ю людей.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.