Мама навчила робити сметану з кефіру та солі! Густоту сама собі регулюю і постійно користуюсь цим способом!

by admin

Вчора захотілося мені овочевого салату зі сметаною. Але, як на зло, у холодильнику був тільки кефір. Не ним же овочеву нарізку заправляти! Тож я миттєво згадала рецепт моєї мами. Вона, як досвідчений кулінар, вчила, що якщо я почекаю до ранку, то буде мені сметана для заправки салату.

Інгредієнти:

  • кефір 3,2% 1 л.
  • сіль 6 ст. л.

Приготування:

Для того щоб перетворити кефір на сметану, окрім самого кефіру я беру: глибоку миску, друшляк, бавовняну чисту тканину (можна замінити вафельним рушником) та кухонну сіль.

Кефір краще взяти з жирністю 3,2%. Можна, звичайно ж, і жирніший. Що жирнішим буде кефір, то жирнішу сметану ми отримаємо на виході.

Само собою, зрозуміло, варто віддати свою перевагу кефіру натуральному, без додавання різних хімічних домішок, консервантів і стабілізаторів з підсилювачами смаку, якими частенько грішать виробники цього продукту.

Краще, якщо термін придатності продукту на упаковці (якщо він магазинний), буде якомога меншим. Це явна ознака натуральності! Також, добре, якщо на упаковці буде присутній ГОСТ. Найкраща сметана виходить із домашнього кефіру.

Тож беру глибоку миску і висипаю сіль.

Встановлюю на мисці друшляк. Причому зробити це потрібно так, щоб він не торкався дна тарілки. Між друшляком і дном миски має залишитися приблизно 6 см.

Дно друшляка викладаю бавовняною тканиною або вафельним рушником. Виливаю в друшляк на тканину кефір.

Залишаю цю конструкцію з кефіром і сіллю на 12 годин.

За 12 годин сіль витягне з кефіру надлишки рідини, залишивши в друшляку на тканині дуже хорошу якісну сметану, яка нітрохи не поступається за смаковими характеристиками магазинній або навіть фермерській.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.