Найкращий рецепт домашнього згущеного молока! Вариться за 30 хвилин, виходить густіше, ніж магазинне

by admin

Зараз ми вже забули, що таке продуктовий дефіцит — полиці магазинів просто ломляться від різних товарів. Але тенденція нинішнього часу така, що якість цих продуктів залишає бажати кращого: у ковбасі майже немає м’яса, у шпротному паштеті часто відсутні самі шпроти, а з доступного згущеного молока можна відразу смажити млинці — дуже багато борошна почали додавати до неї виробники. Загалом, найсмачніше, як і раніше, готується тільки вдома… Сьогодні я розповім, як приготувати справжнє згущене молоко в домашніх умовах всього за 30 хвилин, використовуючи при цьому мінімум продуктів.

Приготування:

Треба взяти найбільшу каструлю, що ширше дно, то краще. У мене каструля на 5 літрів, це вважається маленькою… тому я налила лише 1 літр молока, в нього треба додати 300 г цукру та соди на кінчику ножа, вона не буде відчуватися.

Розмішавши цукор, треба включити плиту на найбільшу потужність, до закипання я помішувала.

Коли молоко закипіло, я засікла час, час варіння 30 хвилин. Дивно – молоко так сильно кипіло, я думала ось ось втече , але ні, трималося в “рамках пристойності”, пінилося, вирувало. Я звичайно іноді помішувала, боялася, щоб не пригоріло. Але як я зрозуміла, нічого з ним не відбувається, можна не мішати. Пройшло 25 хвилин і тут воно почало різко ставати густішим, вогонь не зменшуємо. І ось коли пройшло рівно 30 хвилин, воно стало ще густішим і змінило колір.

У гарячому вигляді я налила його в баночку 400 мг, від “нутелли”, ще трохи не вмістилося.

Мені здалося згущене молоко досить густим, але коли воно охололо, то стало в 2 рази густішим . Якщо хочете, щоб було рідше, вимикайте на 5 хвилин раніше.

Порушуючи всі правила правильного харчування я наїлася ввечері смакота… ну треба ж добре розкуштувати

Так як вийшло все відмінно, я швиденько зварила ще згущене молоко з 1 літра молока. Коли воно охололо, прибрала в холодильник.

Якби я налила в мою каструлю одразу 2 літри, було б гірше. Потрібно, щоб площа випаровування поверхні молока була якнайбільше.

Тетяна, яка поділилася зі мною посиланням на цей рецепт, написала, що навіть закочує в банки таке згущене молоко.

Вранці моє згущене молоко стало таким густим, що навіть ложка в ньому стоїть, набагато густіше і смачніше, ніж покупне!

Ну все! Піду до дітей, спекти млинців і дегустуватимемо згущене молоко з сільського молока

Всім гарного настрою!


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.