Озброєння для F-16: винищувачі для України отримають новітні ракети

by admin

США планують озброїти реактивні винищувачі F-16, які будуть передані Україні, ракетами класу “повітря-повітря”, боєприпасами “повітря-земля” та іншою передовою зброєю. Проте, обсяг постачання зброї буде обмежений.

Видання з посиланням на високопоставленого чиновника США, пише, що хоча Пентагон має обмежені запаси та виробничі можливості, він постачатиме F-16 боєприпаси класу “повітря-земля”, комплекти точного наведення для бомб і сучасні ракети класу “повітря-повітря”.

США планують постачання озброєння в кількості, достатній для задоволення найнагальніших потреб України.

“Ми впевнені, що зможемо поставити все це (зброю, — ред.), принаймні ті критичні обсяги, які їм потрібні”, — сказав чиновник.

За даними видання, Україна отримає від США:

  • ракети класу “повітря-земля” AGM-88 HARM,
  • версії комплектів Joint Direct Attack Munition (JDAM) збільшеної дальності, які перетворюють некеровані бомби на “розумну” зброю;
  • бомби малого діаметра (GLSDB);
  • ракети класу “повітря-повітря” середньої дальності AMRAAM;
  • ракети класу “повітря-повітря” малої дальності AIM-9X для реактивних літаків.

Зазначається, що багато європейських партнерів не бажали відправляти великі обсяги своїх обмежених запасів авіа боєприпасів Україні. Пентагон запропонував їм рішення, яке назвав “стрибком”. Європейські країни можуть об’єднати свої фінанси для закупівлі авіаційної зброї у США для відправлення в Україну.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.