У МЗС роз’яснили парламентській делегації Бразилії бачення Україною завершення агресії РФ

by admin

Заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець роз’яснила парламентській делегації Бразилії під час зустрічі у Києві бачення Україною завершення агресії РФ проти нашої держави.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, у складі делегації були перший заступник голови Комісії у закордонних справах та національної оборони Палати депутатів Національного конгресу Бразилії федеральний депутат генерал Еліезер Жірао та член цієї Комісії федеральний депутат Алфредо Гаспар.

«Ірина Боровець роз’яснила бачення Україною завершення російської агресії проти нашої держави. Заступниця міністра підкреслила, що мирні ініціативи з приводу завершення війни мають пропонувати способи досягнення справедливого і тривалого миру в Україні», – поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Заступниця міністра наголосила, що Україна прийме лише такий мирний план з приводу завершення війни, який гарантує повагу до суверенітету нашої країни та територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах.

Бразильські парламентарії під час зустрічі висловили підтримку українському народу та засудили порушення Росією прав людини і скоєння воєнних злочинів.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, зокрема важливість активізації контактів на високому та найвищому рівнях та подальшого розвитку міжпарламентського діалогу. Співрозмовники висловили обопільну зацікавленість у пожвавленні двосторонньої торгівлі та відновленні обсягів товарообороту між Україною та Бразилією на довоєнному рівні.

Як повідомлялося, Китай і Бразилія на початку серпня спільно оприлюднили «консенсус з шести пунктів» щодо сприяння політичному вирішенню «української кризи» – так у цих країнах називають війну Росії проти України. У Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що китайсько-бразильський план отримав «позитивну реакцію» у понад 110 країн світу.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.