Зацвіла картопля: що потрібно зробити зараз, щоб плоди були більшими

by admin

Як тільки посадки зацвіли, треба провести кілька процедур, які допоможуть отримати великий урожай смачних плодів.

Детальніше

Насамперед, як зазначають досвідчені городники, слід полити посадки. Провести процедуру потрібно хоча б один раз. На кожен кущик доведеться витратити близько 3 літрів. Все ж таки в такий період картоплі потрібно більше вологи. Поливати рослини слід зранку.

У період посухи треба контролювати стан посадок і за необхідності зволожувати ґрунт. Як зрозуміти, що картопля відчуває дефіцит вологи? У цьому випадку кущики жовтітимуть, в’януть, а бульби розвиватимуться гірше, повільніше набиратимуть масу.

Підживлення теж важливе. Необхідно приготувати добрива із 3 ст. л. попелу та 1 ч. л. сульфату калію. Такий сухий засіб потрібно закласти в борозни після поливу.

Підійде зелений настій і розчин коров’яку у співвідношенні 1 до 10. Що стосується позакореневої підгодівлі, то треба використовувати зольний розчин.

Окрім цього, якщо хочеться отримати відмінний урожай, треба провести обробку від колорадського жука. Допоможуть тут навіть народні засоби. Треба розпорошити на посадки суміш із 10 літрів води, шматка дьогтярного мила.

Багато городників сперечаються з приводу видалення квіток із кущиків. Деякі впевнені, що без цієї процедури рослини витрачають частину енергії на квіти, а плоди страждають. Але дачники з досвідом упевнені, що така процедура не має ніякого сенсу.


ПРО ПРОЕКТ

Ua-vestnik.com – новинний ресурс про всі важливі події в Україні та світі.

НОВИНКИ

Контакти

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.